Dorcas-kledinginzameling

Tweedehands kleding, eersteklas toekomst

Op zaterdag 14 oktober houden we weer een kledinginzamelingsactie voor Dorcas. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan schone en goede kleding persoonlijk worden ingeleverd bij het depot aan Graanhoeve 25 in Arnhem. Naast kleding kunt u schoenen brengen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de Dorcas-projecten. Dat betekent veel voor ze, want ze krijgen een deel van hun waardigheid terug. Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. Dorcas wil mensenlevens blijvend veranderen. Dat kan alleen als mensen leren in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Met het geld dat Dorcas uit de verkoop van de kleding ontvangt, krijgen deelnemers van de projecten trainingen en opleidingen, waardoor zij voortaan hun eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de Bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al 37 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Er is gelegenheid voor een praatje met een (gratis) kop koffie of thee. We verkopen de Fairtrade koffie van Woord en Daad om boeren in Nicaragua te ondersteunen. Een pak gemalen koffie (500 gram, snelfilter) kost € 5,85 en een pak koffiebonen (500 gram) kost € 6,85.

We zien u graag op zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur. Van harte welkom!

Richan en Monique Postmus
Dorcas depot