Sitemap: Welkom arrow Nieuws arrow Een verrassende classis

Nieuws - Laatste nieuws
maandag 01 oktober 2012

Een verrassende classis

Op woensdag 3 oktober is er de seniorenreis van onze gemeente, maar ook de vergadering van de classis Apeldoorn. Een vreemd woord…, maar vreemde woorden zijn er wel meer. Classis betekent letterlijk: vloot. Een aantal schepen vaart samen op. In dit geval geen schepen, maar kerken. Bij de classis Apeldoorn horen 14 kerken: van Apeldoorn tot Enschede, van Nijmegen tot Deventer. En wij horen daar ook bij. Zo’n classis vergadert in de regel 2x per jaar.

Niemand wordt gauw enthousiast van een classis. Begrijpelijk, want het staat nogal ver van onze gemeente vandaan. Maar wat lees ik nu in de stukken van de classis? Deze zin: ‘Leven in Schuytgraaf Arnhem krijgt een bedrag van € 1500,--‘. Dat noem ik goed nieuws. En nog wel van een classis!!

Er zijn in de classis in korte tijd 2 predikanten bij gekomen; beide in Enschede. Ds Dik Dunsbergen in Enschede-Oost en ds Herman Carlier in Enschede-West. Ds Dunsbergen is al vele jaren predikant; ds Carlier begint net. Niemand hoeft hun namen te onthouden, maar het zou kunnen dat zij in de toekomst ook in onze gemeente een dienst gaan leiden.

In Doesburg is ook een Chr.Geref.Kerk die bij de classis hoort. Het is de laatste jaren een steeds kleinere gemeente geworden. Gelukkig is er ook iets moois te melden, want in Doesburg is samenwerking ontstaan met de (ook kleine) Geref.Kerk vrijgemaakt. Samen kun je sterk staan, ook al ben je klein. Dat proces van samenwerking is bijna rond. Op de classis wordt erover gesproken, omdat alles wel goed geregeld moet zijn. Wie weet, is er over niet al te lange weer een CGKv-gemeente. Mooi die samenwerking, maar het wordt wel ingewikkeld met al die letters.

ds Rien Vrijhof

< Vorige   Volgende >
webmaster:webmaster@kruiskerk-arnhem.nl          |          © 2007 CGK/NGK Arnhem. Alle rechten voorbehouden.           |          Bezoekers: (Statistieken bekijken)