geschiedenis

Samenwerkingsgemeente
De Kruiskerk is een samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk te Arnhem. De samenwerking is in de jaren ‘80 van de vorige eeuw ontstaan en heeft erin geresulteerd dat in 1995 een samenwerkingsovereenkomst is gesloten. Sinds die tijd fungeren beide gemeenten als één gemeente. Wel is elk van de beide gemeenten verbonden gebleven aan het eigen landelijk kerkverband. De gemeente telt nu ruim 850 leden.

De samenwerkingsgemeente richt zich op:

• Het bevorderen van de onderlinge opbouw in het geloof door als gemeenteleden elkaar te bemoedigen en toe te rusten;
  • De persoonlijke toerusting van de leden om eigen gaven te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken;
  • Het delen van het goede nieuws met mensen die God niet als hun persoonlijke God kennen.