Sofie-lezing 12 april a.s.

Oud en der dagen zat: vragen rondom voltooid leven

Sofie lezing door dr. Els van Wijngaarden, docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht)
Interview met Hilde Mulder-Pouwels Msc, ouderenpsycholoog

Ouderen die hun leven voltooid vinden zonder dat zij ernstig ziek zijn; het onderwerp staat momenteel volop in de publieke belangstelling. Er ligt een voorstel in de 2e kamer om hulp bij zelfdoding voor deze groep ouderen mogelijk te maken.
Maar wat bedoelen ouderen eigenlijk als zij aangeven dat zij hun leven als voltooid beschouwen? Wat zijn onderliggende motivaties, ervaringen en (culturele) invloeden die tot deze stervenswens leiden? En welke invloed heeft de maatschappelijke discussie over levenseinde op de vorming van de stervenswens?

Els van Wijngaarden heeft hier de afgelopen jaren promotieonderzoek naar verricht. Voor haar onderzoek interviewde zij vele ouderen diepgaand. Ook schreef zij er een boek over: Voltooid leven, over leven en willen sterven.

Hilde Mulder zal in het interview enkele cases belichten die zij in de praktijk als ouderenpsycholoog tegenkomt.
Na de lezing en het interview zal er gelegenheid zijn om over het thema met elkaar in gesprek te gaan.Er is een boekentafel met materiaal over het onderwerp!Georganiseerd door gespreksgroep Sofie in samenwerking met Forum C.

Woensdag 12 april 2017 om 19.45 uur in de Koepelkerk, Jansplein 60, Arnhem.  Entree € 6 (studenten € 3 )

• nieuws

• nieuwsbrief nummer 2017-5
  • Sofie-lezing 12 april a.s.
  • een kerk, wat is dat?