geloofsbelijdenis

Wat geloven wij?
Wij geloven in God de Vader, die hemel en aarde gemaakt heeft, in Zijn Zoon, Jezus Christus, als redder van de wereld, en in de Heilige Geest, die ons leidt en ondersteunt. Wij streven naar een leven dicht bij God, in dienst van Hem, waarin we in liefde omzien naar elkaar.

Wie zijn wij?
De Kruiskerk is een gemeente van kringen. Naast de wekelijkse kerkdiensten komen we als gemeenteleden samen in kringen. Deze bestaan uit ongeveer twaalf leden. In de kringen staan de zogeheten 4 G’s centraal: gemeenschap, geloofsopbouw, gebed en getuigenis. Er is keus uit een keur aan kringen, georiënteerd op bijvoorbeeld leeftijd, interesse of regio.

Waar staan wij voor?
Wij zijn een gemeente voor mensen van nu, met vragen van deze tijd. In onze samenkomsten staat het eren van God centraal. We staan open voor iedereen die met ons het geloof wil meebeleven. Iedereen is van harte welkom. We zijn een gemeente met leden uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Ruim een derde deel van de 900 leden zijn kinderen en jongeren. Daar hebben we dan ook veel aandacht voor. De leiding van de gemeente is in handen van de kerkraad. Deze wordt ondersteund door diverse andere raden en commissies, zoals uitgelegd in de organisatiestructuur.

Meer weten over het christelijk geloof?
Onderstaande website geven op een toegankelijke manier uitleg over het christelijk geloof.

www.vragenovergeloven.nl
www.gelovenindekerk.nl