missionair werk

Taartpunt of kers op de taart?
Welke kerk wil nou geen missionaire gemeente zijn? Dat geldt dus ook voor de Kruiskerk. Maar dat willen we niet overlaten aan alleen een evangelisatiecommissie. Dan zou het slechts een ‘taartpunt’ zijn, één van de dingen die je als kerk hoort te doen.

Maar wij geloven dat missionair zijn iets fundamenteels is voor héél ons kerk zijn. We willen graag met anderen delen wat we zelf hebben ontvangen, van God en van elkaar. Daarom willen we ons bij alles wat we zeggen en doen afvragen of we hiermee ook mensen bereiken die dit nog niet kennen. Bij de vormgeving van deze website, de inrichting van ons gebouw, de invulling van onze diensten, de taal die we spreken, enzovoort. Missionair zijn betekent ook dat we gezonden zijn en anderen er weer op uitsturen. We zijn onderweg en we zullen steeds weer nieuwe uitdagingen tegenkomen.

Concreet verzorgen we op dit moment een Alpha- en een Youth Alpha-cursus en een Marriage Course. Als kerk willen we ook actief zijn in onze eigen buurt, de wijk Malburgen. Hier hebben we bijvoorbeeld een soepcafé en sporten we met jongeren voor Athletes in Action. Vanuit een samenwerking met de Koepelkerk is bovendien een gemeentestichtingsproject in een nieuwe wijk gegroeid: ‘Leven in Schuytgraaf’.

Voorts zijn diverse gemeenteleden betrokken bij de Stichting Present, met als voorbeeld de actie  “Oranjefonds Kruiskerk en Koepelkerk Doen”. Meer weten? Klik op volgende link:  afsluiting OKKD

Met deze activiteiten is ons missionair zijn niet klaar, maar ze zijn wel de kers op de taart!