Workshop Muziek Advies Commissie

Er is altijd wel wat te doen in onze Kruiskerk!
Zaterdagochtend 13 mei stond om 9:30 uur de koffie klaar voor een Workshop georganiseerd door de Muziek Advies Commissie (MAC), bedoeld voor de muzikanten van de muziekteams en de organisten. Adrian Roest, pianist van Sela, heeft deze workshop geleid.

Een kleine impressie:
Het was al weer een tijdje geleden dat er een Workshop werd gehouden, dus hoog tijd voor een inspirerende bijeenkomst waarbij de meeste vaste leden van de drie muziekteams en organisten aanwezig konden zijn.

Het is geweldig dat er zoveel muzikaal talent ingezet kan worden, waarbij interactie binnen alle muziekteams – de combo’s, de zangers èn de organisten, maar ook de geluidstechnici – wordt nagestreefd, zodat de muziek zo veel mogelijk aansluit op de gehele gemeente.

Na een rondje voorstellen en ervaringen delen, begon Adrian aan zijn voordracht rond het thema “EENHEID”, leven en dus ook muziek maken in verbondenheid met elkaar.

macDoor de jaren heen zijn er veel afsplitsingen binnen de kerken geweest, waarbij je bijna zou vergeten dat het uiteindelijk om het dienen van één God gaat. Jezus wil graag dat alle gelovigen één eenheid vormen en wij moeten de getuigende kracht die zo’n eenheid in zich heeft niet onderschatten! Mooi als die eenheid terug te vinden en te voelen is binnen de muziekteams.

Dat bereik je door elkaar goed te (leren) kennen, kleine ergernissen en risico’s te voorkomen, op elkaar af te stemmen en begrip te tonen voor elkaars wensen. Alleen dan kun je als eenheid en in harmonie met elkaar muziek maken, de gehele gemeente dienend. Na deze mooie wijze woorden was het tijd voor de praktijk.

Adrian heeft aanwijzingen gegeven om gemeentezang nog beter de kunnen begeleiden, waarbmac praktijkij de kunst van het weglaten naar voren kwam (niet alles hoeft met alle instrumenten begeleid te worden). Opbouw met welke instrumenten kwam naar voren. Ook de verschillen qua ‘inkleuring’ tussen de verschillende instrumenten en zangstemmen werden besproken.

mac 2

Aan het eind van deze inspirerende ochtend waren de geluiden “Dit klinkt naar meer!”
“Teambuilding… het was goed om met een groot aantal muzikanten samen te zijn en naar elkaar te luisteren”

Naderhand stond er nog een heerlijke lunch klaar. Al met al een zeer geslaagde workshop!