Nieuwe Kruiskerk website en app

Nieuwe website en Kruiskerk-app klaar voor gebruik Met ingang van maandag 12 september 2022 heeft de Kruiskerk een nieuwe website en een bijbehorende app voor op de mobiele telefoon en/of tablet.

Dit bericht is geplaatst op 12-09-2022

Met de ingebruikname van deze website en app gaan onder andere de volgende wensen in vervulling:

 1. alle officiële communicatie verloopt nu via één kanaal. Later dit jaar is dit ook voor onderlinge communicatie binnen bijvoorbeeld kringen en (werk)groepen mogelijk;
 2. onze persoonsgegevens zijn makkelijk te beheren én veilig in te zien op je computer en op je mobiel of tablet;
 3. een goede zoekfunctie op de website;
 4. een website met een eigentijdse uitstraling.

De website en app zijn klaar voor gebruik, maar nog niet af. De basisfuncties werken al, maar er staan nog veel meer handige functies tot onze beschikking die we als gemeente van kringen goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld dat we via deze Kruiskerk-app in groepen met elkaar kunnen communiceren. In de komende maanden zal er nog hard gewerkt worden om deze en andere functies verder in te richten.

Ook aan de informatie en teksten op de website zal nog verder worden gesleuteld. Veel teksten zijn gekopieerd van de oude website, zoals bijvoorbeeld de informatie over het jeugdwerk en de kringen. Deze worden de komende tijd verder actueel gemaakt.

We nodigen je uit om de website en de app te gaan gebruiken met het bovenstaande in het achterhoofd. Ons advies is: ga lekker rondkijken, klikken en proberen. Er kan niks fout gaan.

Heb je een vraag, idee of loop je ergens tegenaan? Daar hebben we al op gerekend, dus schroom niet en neem contact met ons op. Dat kan als volgt:

 • Op 18 en 25 september en op 2 oktober a.s. zijn we na de ochtenddienst beschikbaar om vragen te beantwoorden.
 • Op de website vind je alvast wat antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ). Deze pagina's worden de komende weken verder aangevuld.
 • Gert Sluimer komt op aanvraag graag langs op uw/jouw kring om meer uitleg te geven.
 • Stuur een mail naar webmaster Jan de Vries met je vraag: webmaster@kruiskerk-arnhem.nl.
 • Ken je iemand die niet beschikt over internet, e-mail en/of een mobiele telefoon/tablet? Uiteraard willen we hem/haar ook van de nodige informatie voorzien. Neem in dit geval contact op met het scribaat, Hilde Blankman of Anneke van Dijken, voor een oplossing op maat.
 • In deze nieuwsbrief benoemen we alvast een paar belangrijke onderwerpen m.b.t. de website en de app.

Inloggen

Zowel de website als de Kruiskerk-app bestaat uit een publiek toegankelijk deel en een afgeschermd (leden)deel. Om in het afgeschermde deel te kunnen komen, is het nodig om in te loggen. Alle gemeenteleden waarvan het e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie, krijgen een email met nieuwe inloggegevens. Deze zijn te gebruiken voor zowel de website als de app. Geen e-mail ontvangen? Controleer dan ook even de spambox.

Inloggen op de website | Ga naar www.kruiskerk-arnhem.nl. Rechtsboven in het scherm staat ‘mijn Kruiskerk Arnhem’. Klik hierop, zodat het inlogscherm verschijnt en vul hier de nieuwe inloggegevens in. Je ziet nu op de plaats waar ‘mijn Kruiskerk Arnhem’ stond, je eigen naam staan. Dit is het teken dat je bent ingelogd en toegang hebt tot alle informatie. Let op: de inloggegevens van de oude website werken niet meer dus bewaar de nieuwe inloggegevens goed.

Inloggen op de Kruiskerk-app | Om de app te kunnen gebruiken, moet je hem eerst downloaden vanuit de Playstore (Android) of Applestore (iPhone/iPad). Zoek je op ‘mijn gemeente’ in de Playstore of Applestore, dan zie je dit logo met daarbij de omschrijving ‘mijn gemeente’. Installeer deze app op je telefoon of tablet en open hem. Zoek bij ‘naam gemeente’ op Kruiskerk Arnhem en selecteer deze. Je komt dan in het inlogscherm waar je jouw inloggegevens kunt invoeren.

Bijzonderheden op de website

Het is het beste als je zelf de website gaat ontdekken. Daarom benoemen we hier alleen de meest belangrijke of nieuwe onderdelen:

Menu onder je eigen naam | Als je bent ingelogd en rechts bovenin op je eigen naam klikt, kom je in een belangrijk deel van de website.

Onder ‘mijn gemeente’ vind je bijvoorbeeld:

 • Mensen: de profielen en contactgegevens van alle gemeenteleden (met zoekfunctie);
 • Groepen: een overzicht van alle groepen/kringen die actief zijn in de kerk;
 • Mijn groepen: de groepen waar jij lid van bent. Dit wordt nog verder uitgebreid;
 • Mijn profiel: jouw persoonlijke (contact)gegevens.

Nieuws | Hier vind je, als je ingelogd bent, alle nieuwsberichten. Ben je niet ingelogd? Dan zie je hier alleen de publieke nieuwsberichten.

Media | Hier vind je o.a. de video’s van de voorgaande kerkdiensten en podcastseries.

Livestream | Hier kun je live de kerkdiensten volgen.

Geven | Hier kun je bijdragen aan de collectes. Je gift wordt met behulp van IDeal afgehandeld.

Bijzonderheden van de app

Ook voor de app geldt: kijk en klik rustig rond. Er is veel te ontdekken!

(nieuws)berichten | Als je in het scherm naar beneden scrolt, zie je in je tijdlijn alle (nieuws)berichten die voor jou van belang zijn. Dit zijn berichten die aan iedereen gestuurd worden én berichten van groepen en kringen waar jij deel van uitmaakt. Iedereen heeft dus een unieke tijdlijn.

Verjaardagen | In je tijdlijn kom je ook je jarige broers en zussen tegen. Swipe de afbeelding van de jarige naar links of naar rechts om te zien of er één of meer gelukkigen zijn vandaag.

Icoontjes onder in je scherm | Met deze knoppen heb je toegang tot een aantal functies die we hierboven bij de toelichting op de website ook al hebben benoemd. Van links naar rechts zijn dat:

 • Home, terug naar het hoofdscherm
 • Naar de ledenlijst. Vanuit de ledenlijst kun je gemeenteleden direct bellen, mailen of de routebeschrijving naar hun huis opvragen. Goed om te weten: 1. Als je vanuit de app iemand persoonlijk een e-mail stuurt, vind je deze berichten niet terug op de tijdlijn maar in je mailbox. 2. Met deze app op je mobiel of tablet, heb je alle gegevens van de gemeenteleden binnen handbereik. Dat is heel handig. Maar om te voorkomen dat bij verlies van jouw apparaat een ander toegang krijgt tot deze gegevens, heeft Kerkspot een extra beveiliging ingesteld. Heb jij op je apparaat een schermbeveiliging/pincode ingesteld? Dan is dat voldoende. Heb je geen schermbeveiliging of pincode? Dan logt Kerkspot automatisch uit als je je telefoon of tablet niet gebruikt. Je zult dan dus steeds opnieuw moeten inloggen in de Kruiskerk-App.
 • Agenda
 • Media (o.a. preken en podcasts)
 • Geven aan collectes via IDeal
 • Notificaties
 • Drie streepjes Hier vind je onder andere het Kruiskerk-prikbord. Het is de bedoeling dat dit prikbord de huidige, algemene Kruiskerk WhatsApp groep gaat vervangen. Verder vind je onder dit icoontje informatie over de kringen en toegang naar de website.

Zoals je ziet, zijn er veel overeenkomsten tussen de website en de app. Je hebt nu op één plek toegang tot de ledenlijst, de groepen/kringenindeling, nieuws op maat zonder iets te hoeven missen, het terugkijken en live volgen van diensten en de mogelijkheid om te geven aan de collectes.

We zijn blij met het punt waar we nu staan maar we weten ook dat we nog niet klaar zijn! Als er weer iets nieuws te melden is, komen we weer in de lucht. Tot die tijd: veel plezier en succes met het ontdekken van de nieuwe website en de Kruiskerk-app.

Namens de werkgroep,
Pauline Brouwer