Duurzame ideeën

Dit zijn de reacties uit de nabespreking van de Michazondag. Een enorme lijst aan ideeën en tips! Met sommige dingen kunnen we gelijk aan de slag, of wordt al aan gewerkt (thema avond, zonnepanelen, kookworkshop). Alle ideeën realiseren zou heel mooi zijn! En alle hulp is daarbij welkom. Misschien zie je in onderstaande lijst iets wat je past om praktisch mee aan de slag te gaan, alleen, als organisator, of met je kring. Laat het ons horen!

Dit bericht is geplaatst op 26-10-2022

Tips bewustwording

• laten we duurzaamheid en gerechtigheid vaker met elkaar bespreken en dit normaliseren. Vertalen naar directe impact in het alledaagse leven is hierin belangrijk
  • goed om bewuster na te denken en te beseffen dat we met minder toe kunnen
  • meer saamhorigheid in aandacht voor deze problematiek
  • ervaringen delen over hoe je invloed kunt uitoefenen op het gebied van duurzaamheid. Bv 4 thema avonden gericht op verschillende interesse gebieden/doelgroepen. Avonden indelen in invloed uitoefenen op micro/macro niveau en daar tussenin. / In het kader van de Micha zondag hebben we in onze groep (8) het gehad over de bewustwording van de klimaatproblemen en onze persoonlijke invloed om hieraan te werken. We hebben gedacht aan diverse thema avonden met verschillende onderwerpen die we kunnen organiseren. Ik wil wel een avond organiseren waarin ondernemers en beslissers hun ervaringen kunnen delen en welke invloed je op je werk kunt hebben om een significantie bijdrage te leveren op een beter klimaat! Zo kunnen er ook andere onderwerpen bedacht worden waarin kerkleden hun ervaring kunnen delen met anderen.

Tips energie/klimaat

• warme truien zondag
  • autoloze zondag / op de fiets naar de kerk met z’n allen
  • doos met energiebesparende artikelen om uit te delen bij bv. het Soepcafé