Terugblik Michazondag

Afgelopen zondag hadden wij een mooie dienst in de Kruiskerk. Het thema van de Micha zondag: klimaatrechtvaardigheid = naastenliefde. We dachten na over hoe wij mensen de aarde gebruiken en de gevolgen daarvan.

Dit bericht is geplaatst op 20-10-2023

We luisterden naar wat Joël en Paulus ons te zeggen hadden. Heel duidelijk werd dat je van de huidige ellende in onze wereld moedeloos kan worden. Wat kan ik daar nu aan doen? We moeten al zoveel! Maar dat we in beweging kunnen komen als we Gods liefde voor de schepping zien. Onze beweging, ons handelen komt voort uit liefde voor onze Schepper, gesteund door de Geest. Dan is het werken aan Gods Koninkrijk geen moeten, maar een verlangen om God en onze naaste te dienen en lief te hebben.  

Aan de hand van twee stellingen praatten we met elkaar hierover en door middel de Mentimeter werden de reacties via de beamer geprojecteerd.

Stelling 1: Wat doet het met jou dat de schepping (mens, dier, land) lijdt?
Reacties: machteloos, verdriet, bewuster en zuiniger zijn, moedeloos, hoop, strijdbaar, wat laten we achter voor komende generaties, gevoel van onrecht, wat doen we elkaar als mensen aan, we moeten ons niet laten verlammen door de gedachte dat onze bijdrage er niet toe doet, verantwoordelijk, we kunnen ieder in actie komen.

Stelling 2: Welke drie dingen ga jij komende maand doen om bij te dragen aan klimaatrechtvaardigheid?

Wat was het fijn om te zien wat er allemaal geopperd werd om de komende maand te doen! Mooie acties van iedereen! Heel duidelijk werd dat het Groene Kerk zijn gedragen wordt met zoveel plannen.

 

In het Kruispunt tijdens het koffiedrinken waren drie tafels ingericht met voorbeelden van een keus voor alledaagse duurzame artikelen, met als cadeau voor iedereen een rol bamboe toiletpapier.

Heb je iets gezien en wil je weten waar je het kunt kopen, of wil je informatie over een duurzame keuze, neem contact op met de Micha werkgroep: Willie van den Dool, Herman Heringa, Hanna van Heuveln, Rianne van der Werf, e-mail: micha@kruiskerk-arnhem.nl

 

Op het Micha prikbord (dit is niet hetzelfde als het algemene Kruiskerk prikbord) publiceren we vaker wetenswaardigheden. Meld je aan om op de hoogte te blijven!