Avonturen missionair predikant Richard Roest

Ik hak mijn week in drie stukjes. Een flink portie van mijn tijd mag ik als wijkpastor in Nijmegen-Noord ​vanuit ons huis bouwen aan een geloofsgemeenschap. Met zo’n 8 gezinnen eten we tijdens de maandelijkse Lazy Lunch met de wijk; delen het leven en Gods Woord tijdens maandelijkse samenkomsten aan huis; komen op donderdagavond bij elkaar voor verdieping. Een missionair avontuur in Nijmegen-Noord. Er startte laatst weer een Alpha Cursus met zo’n 12 deelnemers.

Het tweede stukje. Ik spring op mijn fiets naar Elst. Daar bouwen we met een team voorzichtig aan missie en dienstbaarheid. De fase is ‘luisteren,’ naar God, elkaar en het dorp Elst. Spannend hoor! We hebben activiteiten naar Binnen (meetings en verdieping/thema’s) en naar Boven (gebedsbijeenkomsten) en naar Buiten (Walk en netwerken). Er is een groep betrokken die o.a. uit de Kruiskerk, Koepelkerk, Baptisten centrum en zuid afkomstig is en hart heeft voor Elst.

Laatste stuk is mijn werk in de Kruiskerk Arnhem. Ik geniet er. Met de jeugd over kerk-zijn, seksualiteit of keuzes maken in gesprek op catechese en kamp. En we bouwen samen aan een Missionair Team (voorheen evangelisatiecommissie) dat de komende maanden meer zichtbaar hoopt te worden. Een team dat graag ondersteunt en inspireert om als kerk levend en bewogen uit te delen van de liefde van Jezus. Ook het “kerk in de buurt”-werk is daarbij iets dat mijn hart heeft.

Ons gezin maakt het goed, we wonen nog met plezier in Nijmegen-Noord en gaan de toekomst tegemoet. Ik had twee jaar geleden niet gedacht dat ik mijn week in deze drie stukken zou indelen en ben (soms wat onrustig) benieuwd naar de komende jaren.

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 09:30 en 16:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl
Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem