De 3 B’s

Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen, vooral voor onze geloofsgenoten. Galaten 6:10 

Beste gemeenteleden van de Kruiskerk,

Het Coronavirus treft ons allemaal. Of we nu jong of ouder zijn, het treft de een harder dan de ander. Jongeren uit de Kruiskerk hebben aangegeven zich graag te willen inzetten voor wie in deze tijd wat extra hulp kan gebruiken. Voor de coördinatie van aanvragen is een kernteam opgericht, bestaande uit jongeren van de Kruiskerk aangevuld met Kerkraadsleden. Zij zullen de jongeren die zich gaan inzetten ondersteunen.  

Met het kernteam is gekeken naar de verschillende hulpmogelijkheden. Hieruit zijn de 3 B’s ontstaan: 

– Bellen
Alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder zullen gebeld worden. Tijdens dit gesprek zal ook gevraagd worden of er evt. boodschappen gedaan kunnen worden of dat er ergens anders hulp bij gebruikt kan worden.

– Boodschappen 
Als er vraag is om boodschappen te doen dan zal het team een jongere koppelen aan de aanvrager. Er is een oplossing bedacht met betrekking tot de betaling van de boodschappen zonder dat er contant geld of de pinpas van de oudere gebruikt hoeft te worden. Klik HIER voor de uitgebreide informatie over boodschappen.

– Begeleiden 
Jongeren uit de Kruiskerk staan paraat om uw kinderen (op afstand) te helpen met vakken die ze voor school moeten maken. Op deze manier willen we als jongeren van de Kruiskerk hulp bieden aan ouders en hun kinderen. We willen de hulp aanbieden aan kinderen vanaf groep 5 van de basisschool tot en met de 3e klas  van het voortgezet onderwijs. Klik HIER voor de uitgebreide informatie over begeleiden.

Bij elk van deze taken zijn richtlijnen gemaakt om alles verantwoord uit te voeren en te voldoen aan alle maatregelen die het RIVM voorschrijft.  

De 3 B’s zijn geheel kosteloos. Mocht u toch iets willen terugdoen dan laten we het u vrij om een gift over te maken aan de Diaconie van de Kruiskerk o.v.v. Red een Kind. We willen graag kinderen in Nederland ondersteunen en tegelijk kinderen in andere landen redden. Meer informatie is te vinden op de site van Red een Kind: http://www.redeenkind.nl/corona   

Schroom niet, durf te vragen! Ook als u een andere vraag heeft die niet genoemd is en waar jongeren u wellicht mee zouden kunnen helpen.

Wij staan graag voor u klaar in deze soms moeilijke tijd.  

Neem gerust contact op met één van ons: 

Boodschappen: Carlijn Lensen (06-31376291)  
Begeleiden: Reinier Sanders (06-20379921) 
Overige vragen: 
Henk Erkelens (06-82048910) 
Els van der Horst (06-52191772) 
Harry Langenburg (06-20624952) 

nieuws
 • nieuws


 • nieuwsbrief nummer 3B's
 • De 3 B’s
 • een kerk, wat is dat?

  Wat is een kerk eigenlijk?
  Wat geloven mensen daar?
  Vind de antwoorden hier!

  alpha-cursus

  Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
  Alpha, het raakt je hart!

  komende diensten

  Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

  in kerkelijke kringen

  Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
  Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 09:30 en 16:30 uur.

  Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

  De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl
  Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
  Kruiskerk Arnhem

  Kruiskerk Arnhem