Collecte 22 augustus: Stichting Generatio

De 1e collecte van zondag 22 augustus is bestemd voor de Stichting Generatio, wat Reinier Sanders van harte aanbeveelt:

Kinder- en Jeugdwerk heeft al jaren mijn hart. Ik heb niet voor niets 12 jaar lang binnen de kerken gewerkt als kinder- en jeugdwerker. Ik geloof erg in een combinatie van lokale vrijwilligers die gecoacht en getraind worden door (semi)professionals. Tijdens mijn werkzame periode binnen de CGK ben ik veel betrokken geweest bij evenementen waarbij de combi kerk en gezin centraal stond.

‘Hoe kun je als kerk nu gezinnen helpen om de volgende generatie van Jezus te vertellen?’ – was een vraag die we elkaar binnen christelijk Nederland vaak stelden. Als ouders hebben we een verantwoordelijkheid richting onze kinderen, als kerk hebben we de taal de volgende generatie te vertellen van de wonderlijke daden van God. 

Rob Hondsmerk, de grondlegger van stichting Generatio, ken ik al jaren. Al vanaf de periode dat hij met Stichting Chris aan de weg timmerde met de Kindertelefoon. We hebben al die jaren op verschillende vlakken samengewerkt en ik heb de oprichting van Generatio van dichtbij mee gemaakt. Vorig jaar heeft hij mij gevraagd om de voorzittershamer van Joop Gankema over te nemen. Na overleg met het thuisfront heb ik ‘ja’ gezegd. 

Generatio heeft als doel om generaties met elkaar te verbinden. We willen door middel van training en coaching ouders, gezinnen en kerken helpen bij het ontdekken en in praktijk brengen van Gods principes voor ons dagelijks leven. Een van de middelen die we daarvoor inzetten zijn trainers/coaches die vanuit hun professie op vrijwillige basis anderen willen helpen op het gebied van opvoeding, onder andere. Middel is de cursus Family Builders. Verder organiseren we, samen met collega organisatie ‘Maak ze sterk’ (zij hebben bij ons in de kerk ook cursussen gegeven) dagen voor Jonge gezinnen en proberen we jaarlijks een grootoudersdag te organiseren. Ook hierin staat weer de verbinding van generaties centraal. 

Kortom, Generatio wil zich dienstbaar inzetten zodat de volgende generatie God mag leren kennen en uit Zijn woord mag leren leven. We doen dat geheel met vrijwilligers, waardoor de prijs voor de kerken laag blijft.

Ik beveel de collecte dan ook van harte bij jullie aan. 

Groet Reinier Sanders

Meer informatie: https://www.generatio.nu/

 

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 09:30 en 16:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl

Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem