Collecte voor Bible League, donderdag 14 april en zondag 17 april

Op Witte Donderdag is er 1 collecte

Uit de nieuwsbrief van Bible League, over het project in Haïti:
De inwoners van Haïti gaan gebukt onder geweld van bendes, politieke onrust en de gevolgen van verwoestende aardbevingen. Velen proberen het land te ontvluchten, mensen leven in extreme armoede. Ze zien geen uitkomst meer en zoeken naar hoop. Ondanks de grote invloed van voodoo in de lokale cultuur is er grote openheid voor het Evangelie. Het verhaal van Fanfan geeft een inkijkje in de impact van Gods Woord in deze moeilijke omstandigheden.

Alleen Hij geeft hoop
Als je aan Haïti denkt, denk je al snel aan de verwoestende aardbevingen. Maar ook aan voodoo, armoede, bendegeweld en politieke onrust. Afgelopen jaar kwam daar nog de moord op de president bij. Maar te midden van al deze ellende en uitzichtloosheid zetten mensen zich in om mensen de hoopvolle boodschap van het Evangelie te brengen. Zo ook Fanfan. Hoewel zijn vader voodoopriester was zet Fanfan zich in om mensen toegang te geven tot Gods Woord. Want alleen Hij kan hen een hoopvolle toekomst geven. Daarom willen we 3.500 mensen een Bijbel en Bijbelstudiemateriaal geven, zodat ze Hem kunnen leren kennen. Help je mee om dit mogelijk te maken? Op het moment van schrijven zijn er al 2.600 Bijbels gegeven!

Zoon van een voodoopriester
De 33-jarige Fanfan André woont met zijn vrouw en kind in Croix-des-Bouquets, een voorstad van Port-au-Prince. Hij groeide op in een gezin dat zich bezighield met voodoo. Sterker nog, zijn vader was voodoopriester. Hij dwong de jonge Fanfan om loas te aanbidden, een geest van voorouders. Toch treedt Fanfan niet in de voetsporen van zijn vader.

Bekering
“Twee weken na de verwoestende aardbeving in 2010 kwam ik tot geloof en bekering. Mijn leven veranderde compleet. Ik wilde niets meer met voodoo te maken hebben en wilde geen geesten meer aanbidden. Ik wil alleen nog maar voor God leven. Een belangrijk onderdeel daarvan is om het Evangelie ook met anderen te delen.”

Het Evangelie verspreiden
Na het volgen van Project Filippus (dit project traint bijbelstudieleiders) wil Fanfan niets liever dan er zelf mee aan de slag gaan. “Ik ben getraind om het Evangelie te verspreiden en samen met mensen Gods Woord te bestuderen. Daarnaast coördineer ik Project Filippus in onze kerk. Inmiddels zijn er 24 mensen getraind om het programma te leiden. Ik ontmoet hen maandelijks. Daarnaast leid ik zelf vijf Bijbelstudiegroepen, met in totaal 70 deelnemers.”

Fanfan blijft zich ondanks al het geweld en gevaar inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Juist nu de omstandigheden zo zwaar zijn wil hij het Goede Nieuws brengen. Help je mee?

Meer informatie: https://bibleleague.nl/projecten/

Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.