Collectedoel 26 juli

Collectedoel 26-07-2020: Project Aidswezen Zuid-Afrika

Als Kruiskerk steunen we met de collecteopbrengsten en de (structurele) giften verschillende zendingsprojecten van onze NGK- en CGK-zusterkerken:

1. Project Aidswezen in Zuid-Afrika (KwaZulu Natal).

2. Zendingswerk in Indonesië op Sulawesi.

De collecte voor vandaag is voor de aidswezenprojecten in Zuid-Afrika: onderwijs, medische zorg en hulp aan aidswezen. Door HIV/aids hebben veel kinderen hun ouders verloren. Twee van de vijf kerken vangen samen 60-80 kinderen op in hun kerkgebouwen. Als deze kinderen uit school komen worden ze geholpen met het maken van hun huiswerk en krijgen ze een warme maaltijd. Na de activiteiten gaan de kinderen weer naar de opvangadressen. Vaak zijn dit ooms en tantes, soms ook de grootouders. Een van de twee kerken, de kerk van ds. Phungula van Ndaleni, die 20-25 kinderen 5 dagen per week opvangt, krijgt een beperkte bijdrage van de Zuid-Afrikaanse overheid. De andere, van ds. Sithole, in KwaMncane niet. Daar worden 40-60 kinderen 4 dagen per week opgevangen.

De kerken daar zijn zelfstandig, maar de leden van deze kerken zijn doorgaans weinig financieel krachtig om al het werk van hun kerk te kunnen dragen. Daarom ondersteunen we via de zending van de NGK onze broers en zussen daar.

U kunt uw gift geven via de collecte op 26-07-2020 of overmaken naar het rekeningnummer is: NL96 INGB 0002 1083 33 t.n.v. Zendingscommissie (rekeningnr. Zending Kruiskerk).

Het coronavirus heeft ook grote impact in Zuid-Afrika, wilt u voor de mensen in dit land bidden? In volgende GEBEDSBRIEF-2020-07 een update van ds. Reitsema over de situatie KwaZulu Natal.

Mede namens onze verre broeders en zusters van harte dank.

Hartelijke groet,

Marjanne den Braber namens Cluster Missie – Zending