Concert Capella Arnhem 4 november

Capella Arnhem zingt  Requiem van Fauré in Kloosterkapel Huissen

Zaterdagavond 4 november geeft Kamerkoor Capella Arnhem een Najaarsconcert,  uitgevoerd met orkest. Het concert vindt plaats in de mooie ambiance van de Kloosterkapel in het Dominicanenklooster te Huissen en heeft als thema In liefde gedenken.

Voor dit thema is gekozen omdat in deze tijd van het jaar veel mensen hun overleden geliefden gedenken. Het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd in de versie uit 1893 die door John Rutter (1945) werd ontdekt in de jaren 80 in de Nationale Bibliotheek van Parijs.

Behalve het Requiem staan diverse andere koorwerken uit de Franse en Engelse Romantiek en eigen composities van dirigent Jan van Dijk op het programma.

Eén ervan How they so softly rest beleefde  een première op de officiële viering Dodenherdenking op 4 mei 2017 in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Naast een bariton- en sopraansolo zijn er enkele muzikale intermezzo’s met harp, viool en orkest.

Zaterdagavond 4 november: 20.00 uur

Dominicanenkloosterkapel, Stadsdam 1, Huissen. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de dijk bij de supermarkt.

Entree: Voorverkoop 17,50  euro, bij de kerk 20,00 euro , Jongeren: 10,- euro.

Met medewerking van: Henk Linker (orgel) en het Van Wassenaer Consort (orkest), Claudia Wijers (sopraan), Hans Scholing (bariton)

Info en kaartverkoop: info@capella-arnhem.nl
of bel Martha Pieper 06-49682795
www.capella-arnhem.nl en bekijk onze facebookpagina Capella Arnhem

Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.