Jaarthema ‘Met hart en ziel’

Beste broeder en zuster,

In de bijlage vind je een gesprekspaper over het jaarthema ‘Met hart en ziel’.

Het is in eerste instantie bedoeld om het gesprek op de kringen te stimuleren. Maar natuurlijk kan het ook daarbuiten gebruikt worden.

Voel je als kring vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van dit document. Ik kan me voorstellen dat je met elk onderdeel van het jaarthema een aparte bijeenkomst zou kunnen vullen. Maar ook is het denkbaar om dingen samen te nemen.

Weet je uitgenodigd vragen en reacties terug te koppelen. Dat lijkt me inspirerend en zal me helpen bij het uitwerken van het jaarthema in de rest van dit seizoen.

Wil je ook nog eens nadenken over de rubriek ‘Kijken in het hart’ (i.e. een getuigenis in de kerkdienst aan de hand van een lied)? Laat het weten als je daarin iets kunt betekenen.

De komende tijd zullen twee diensten in het teken staan van het jaarthema. Op dit moment, maar ook  in januari februari, wordt er leerhuiscursus gegeven rondom het thema ‘Met hart en ziel geloven in God’. (Luisterend bidden; Lectio Divina: invulling van je stille tijd). In de weken van advent zal dit thema via het adventsproject ‘Met hart en ziel het koninkrijk verwachten’ aandacht krijgen.

Hartelijke groet,
Taco Postuma