Dineke: een wel heel persoonlijk aanbod

‘Toeval’, zegt hij.
‘Nooit bij stil gestaan’…
‘Energiebanen’, hoor ik.
‘Welnee, dat zit gewoon in ons brein opgeslagen’, zegt de wetenschapper onder ons.

Deze antwoorden kreeg ik op de vraag: komt er bij jullie ook weleens onverwacht een lied in je en zo ja, waar komt dat dan volgens jullie vandaan. En die jullie waren geen christenen.

Verwondering voel ik zelf altijd als ik bij voorbeeld loop te wandelen, onbewust begin te neuriën, bedenk welke woorden erbij horen en me dan realiseer dat het niet zomaar een muziekje is. Nee, het past precies bij mij op dat moment, soms als een bemoediging, andere keer als een jubellied of een lied dat de schepping bezingt.

Pinksteren:
feest van de Geest.
Ook vandaag.
En morgen.

Dineke

Vorige keer ging het over: https://www.kruiskerk-arnhem.nl/dineke-jurk-kast-blijft/