Dorcas inzameling zaterdag 13 april

Dorcas houdt op zaterdag 13 april een kledingactie in Arnhem. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan kleding worden ingeleverd bij het depot van Dorcas aan Graanhoeve 25 in Arnhem Zuid (06-48090786 / www.dorcasarnhem.nl). Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt kan ervan verzekerd zijn de opbrengst van de kleding wordt ingezet voor blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Tijdens de actie wordt de fairtrade koffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop steunt u de boeren in o.a. Nicaragua.

Dorcas moedigt mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen. Met de verkoop geeft Dorcas uw kleding een ‘tweede leven’ en de opbrengst maakt dit levensveranderende werk mogelijk.

Dorcas

Wij zijn Dorcas en wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.