Dorcas-kledinginzameling

Op zaterdag 14 april werd een kledinginzamelingsactie voor Dorcas houden. Tijdens deze actie kon schone en goede kleding, maar ook schoenen, mobiele telefoons en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd bij het depot van Dorcas (www.dorcasarnhem.nl / 06-48090786) aan Graanhoeve 25 in Arnhem (Schuytgraaf). Er is op deze dag ruim 720 kilo kleding etc. ingeleverd.

Bij het depot is elke dag gelegenheid deze goederen in te leveren, maar tijdens de kledingactie is er tijd en gelegenheid voor ontmoeting onder genot van koffie en thee. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om hun kasten op te ruimen. Iedereen die kleding bij Dorcas brengt kan ervan verzekerd zijn dat de kleding een goede bestemming krijgt en de opbrengst ervan bij de allerarmsten terecht komt. Tijdens de actie werd de fairtrade koffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop steunt u de boeren in Nicaragua.

Voor wie nog kleding, schoenen, mobiele telefoons etc. wil inleveren kan dit brengen naar het depot van Dorcas. Er staat een kast op de oprit waar de goederen in geplaatst kunnen worden.

Bij Dorcas werken we samen aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. We moedigen mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.

Dorcas Depot Arnhem is onderdeel van Dorcas, een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Richan en Monique Postmus

Dorcas depot / koffieverkooppunt Woord en Daad