Dorcas-kledinginzameling

Tweedehands kleding, eersteklas toekomst

Dorcas Arnhem houdt op zaterdag 27 oktober 2018 een kledinginzamelingsactie. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan kleding worden afgeleverd bij het Dorcas depot aan Graanhoeve 25 in Arnhem Zuid (www.dorcasarnhem.nl of 06-48090786). Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten.

Bij Dorcas werken we samen aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

We moedigen mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.

Tijdens de actie wordt de fairtrade koffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop steunt u de boeren in Nicaragua.

Dorcas
Wij zijn Dorcas en wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.

We doen dit door onze kernwaarden in de praktijk te brengen. We zijn een christelijke organisatie en wij doen biddend ons werk. Wij kiezen niet per se gebaande wegen, maar tonen ondernemerschap. Wij werken zoveel mogelijk samen met iedereen die zich in onze missie herkent.

• nieuws

• nieuwsbrief nummer 2018-19