Dorcas-kledinginzameling

Tweedehands kleding, eersteklas toekomst

Op zaterdag 14 oktober houden we weer een kledinginzamelingsactie voor Dorcas. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan schone en goede kleding persoonlijk worden ingeleverd bij het depot aan Graanhoeve 25 in Arnhem. Naast kleding kunt u schoenen brengen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de Dorcas-projecten. Dat betekent veel voor ze, want ze krijgen een deel van hun waardigheid terug. Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. Dorcas wil mensenlevens blijvend veranderen. Dat kan alleen als mensen leren in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Met het geld dat Dorcas uit de verkoop van de kleding ontvangt, krijgen deelnemers van de projecten trainingen en opleidingen, waardoor zij voortaan hun eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de Bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al 37 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Er is gelegenheid voor een praatje met een (gratis) kop koffie of thee. We verkopen de Fairtrade koffie van Woord en Daad om boeren in Nicaragua te ondersteunen. Een pak gemalen koffie (500 gram, snelfilter) kost € 5,85 en een pak koffiebonen (500 gram) kost € 6,85.

We zien u graag op zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur. Van harte welkom!

Richan en Monique Postmus
Dorcas depot
Graanhoeve 25, 6846 JA Arnhem
www.dorcasarnhem.nl
06-48090786

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 09:30 en 16:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl
Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem