Dorcas Voedselactie

25ste Dorcas Voedselactie in aangepaste vorm

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt. Omdat we om hen geven – Altijd!

Van 1 tot en met 8 november is er een aangepaste Dorcas Voedselactie. Vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in Nederland vindt de organisatie het niet veilig genoeg om producten in te zamelen in supermarkten en kerken. Voor het eerst in 25 jaar zal de organisatie in de landen zelf producten inkopen en daar verspreiden.

De producten die Dorcas normaal gesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas roept heel Nederland op om bij te dragen zodat er 25.000 pakketten kunnen worden uitgedeeld aan de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Je kunt bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Voor vragen over Dorcas kun je terecht bij Richan en Monique Postmus
06-48090786 of info@dorcasarnhem.nl