Eerste steen Kruiskerk 65 jaar later

Onderstaand een leuk bericht van Hanneke Petri:

In 1956 werd de eerste steen voor de Kruiskerk gelegd door Anna Vinkenborg.
Ze was toen 8 jaar oud en dochter van DS. Vinkenborg de predikant van de Hervormde kerk van Arnhem zuid.

Laat ik Anna nou tegenkomen in de nieuwe straat waar wij onlangs zijn komen wonen.
Ze vertelde haar verhaal en ik heb haar meegenomen naar de kerk. U ziet haar weer staan met een stralende lach, inmiddels 65 jaar ouder, in de hal bij de steen.

Ze vertelde dat haar vader, die 92 jaar is geworden, vaak zei dat alle kerken waar hij als predikant had gewerkt door de hervormde kerk waren afgestoten. Anna zei dan steeds: “Maar vader, in de Kruiskerk in Arnhem wordt nog steeds gekerkt hoor”.

We hopen dat dat nog jaren lang zo mag blijven!

Hanneke Petri