Kerken in gesprek met Jopy Brouwer over Impian Kita

Op zondagochtend 29 april jl. stond mevrouw Jopy Brouwer centraal in het gesprek dat de drie  christelijke kerken in Arnhem-Zuid (waaraan ook de Kruiskerk meedoet) elke 5e zondag van de maand organiseren in de Emmauskapel.

En zoals de flyer al aangaf…zeg je Jopy Brouwer dan komt het gesprek automatisch op Impian Kita.

De droom wordt werkelijkheid…en dat is voor de 84 jarige Jopy een vaststaand feit.
In Malburgen Oost, of nauwkeuriger gezegd op Stadseiland worden drie flats gebouwd waarvan er twee speciaal bestemd gaan worden voor mensen vanaf 55+ die op een of andere manier een binding hebben met voormalig Nederlands-Indië. Zoals men weet willen ouderen vaak terug naar hun geboortestreek, terwijl hun kinderen en kleinkinderen juist hier zijn geaard. Vandaar dat Jopy zich al menig jaar inzet om ’n kleinschalige woongemeenschap met sociale huurwoningen op te zetten waar deze mensen hun gezamenlijke afkomst kunnen beleven.

Jopy vertelde enthousiast hoe het allemaal begonnen is en nu werkelijkheid gaat worden.
De twee flats met twee/-en driekamerappartementen zijn bijna allemaal verhuurd. Maar er moet natuurlijk ook een wachtlijst zijn, zodat leeggevallen woningen weer bezet kunnen worden. Verwacht wordt dat in 2019 de opening zal plaatsvinden.

Op dit moment is Jopy ook druk om voor de omliggende tuin tropische planten te verzamelen, dus wanneer u zo’n stekjes heeft laat het haar weten. Ook is er nog opslagruimte nodig om vrijgekomen meubels en andere voorwerpen op te slaan.

Al met al is deze dame enorm gedreven en heeft het volste vertrouwen in God dat haar droom zal uitkomen.  En Jopy hield maar niet op…laat het andere mensen horen, vertel het verhaal verder want voor velen kan dit een fantastische woongemeenschap worden waar het gevoel van vroeger weer enigszins ervaren kan worden. Ook op de website is info te vinden www.impian-kita.nl.

Wilt u in contact komen met Jopy Brouwer bel mij dan dan kan ik daarvoor zorgen.
Jeanne van den Bogaard, 06 54353977