29 september Kerkproeverij

Zin om met mij naar de kerk te gaan op zondag 29 september?

Alle leden van onze gemeente worden van harte uitgenodigd om op zondag 29 september iemand mee te nemen naar de dienst. In dat weekend zetten kerken in het hele land de deuren open voor gasten in het kader van de landelijke campagne Kerkproeverij. Onze gemeente doet ook mee!

Kerkproeverij vormt de gelegenheid om iemand die je persoonlijk kent uit te nodigen. Wij zullen als gemeente een viering maken die goed te volgen is voor mensen die niet gewend zijn aan een kerkdienst en die aantrekkelijk is om mee te maken. Daar hebben we u bij nodig.

We kunnen er als kerk naar streven gastvrij en verwelkomend te zijn, maar als we geen uitnodiging doen aan mensen om ons heen, wie gaat er dan proeven van de gastvrijheid en liefde van God? Daarom aan u de vraag om iemand mee te nemen. Dat is natuurlijk best spannend. Denk dan ook goed na over wie u uitnodigt: een buur, een kennis, familielid of vriend die niet (meer) naar de kerk gaat en met wie u een relatie hebt, die u vertrouwt. Houd de uitnodiging vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.” En nodig hen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.

Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey waar kerken wereldwijd aan deelnemen.

Voor meer informatie, zoals een filmpje over hoe nodig ik mensen uit, klik je HIER