kringen

Een gemeente van Kringen

Sinds vele jaren is de Kruiskerk een gemeente van Kringen. Het is een bewuste keus geweest. Niet alleen ingegeven door de groei van het aantal leden, maar ook vanuit onze visie op ieders verantwoordelijkheid in de gemeente. We willen een gemeente zijn waarin ieder zijn gaven inzet ten dienste van de ander.
Onze visie is dat via het Kringenwerk het voor iedereen mogelijk is deze verantwoordelijkheid voor elkaar invulling te geven. De manier waarop dat kan hebben we gekoppeld aan vier woorden: Geloof, Gebed, Gemeenschap en Getuigen. Deze vier ‘G’s” vormen de leidraad voor wat er in een kring gebeurt.
De Kringen zijn de basis van ons gemeente-zijn. Iedereen is ingedeeld in een Wijk-kring van zijn postcode. Daarnaast bestaan er de Interesse-kringen, waar je zelf voor kunt kiezen. Informatie over de Interesse-kringen is beschreven in handzame foldertjes. Deze folders kun je vinden in de carrousels in het kerkgebouw.
Zo verschillend als we mensen zijn, zo verschillend zijn ook onze Interesse-Kringen. Van bijbelstudiekring tot fietskring, van kerk-in-de-buurtkring tot MusiCreatekring. Het streven is dat er voor iedereen een Kring is waar hij of zij aansluiting kan vinden.
Kringen bepalen zelf wanneer ze bij elkaar komen en ook de frequentie van hun samenkomsten.
Zo zijn we als Kruiskerk een gemeente van Kringen. We hopen dat het Kringenwerk meewerkt aan het doel om samen een gemeente van Jezus te zijn.
Voor verdere informatie over het Kringenwerk en bij welke wijk u bent ingedeeld mail naar kringen@kruiskerk-arnhem.nl

WIJKINDELING:
Dieren – Doesburg; Westervoort; Duiven; Velp; Oosterbeek;