Minis

Vanaf 2003 zijn er veel mensen van onze gemeente (vooral jongeren) voor een werkvakantie in Minis, Roemenië geweest.
Het waren mooie vakanties waarin we veel hebben kunnen doen voor het opstarten van camping “Route Roemenië” en voor een aantal inwoners van het dorp.

We hebben goede contacten gehouden met Anna en Cornel die de camping samen met de zoon van Cornel (Paul) runnen. Verder ondersteunen zij met hun stichting een aantal mensen in het dorp en in de omgeving van Minis.
De eerste jaren heeft de camping goed gedraaid, de afgelopen jaren waren tgv de pandemie slecht en ook de vooruitzichten voor het komende seizoen zijn niet best ivm de oorlog in Oekraïne.
Wim Nuis en ik zijn er een week geweest. Het was mooi, leuk, fijn om weer terug te zijn……

Op de camping staat een huis, beneden woont Paul, boven is een (vakantie)woning die verhuurd kan worden. De houten buitentrap en bordes waren verrot en heel onveilig. Wim en ik hebben een nieuwe trap en bordes gemaakt.

We hadden nog wat tijd over, we hebben gewandeld door de wijngaarden, een kloostertuin bekeken en een echtpaar bezocht dat ondersteund wordt door de stichting.
We waren geraakt door wat we daar hebben gezien. Zij leven op een stukje land aan de rand van het bos in een houten hut/huis. Ze hebben een paar varkens, paarden, kippen en honden. Een gedeelte van dit huis is een aantal jaren geleden gebouwd door onze jeugd. Ze hebben geen stromend water, zo nodig wordt er grondwater opgepompt. Een zonnepaneel (ook door onze jeugd geïnstalleerd) levert een beetje stroom. Een gedeelte van het huisje wordt met een houtkachel/oven verwarmd.

De man heeft door een bedrijfsongeval zijn arm verloren, zij heeft een slechte gezondheid. Maar toch zien ze kans te overleven door wat het land opbrengt.

Maar……wat zijn ze vriendelijk en gastvrij!!!! Er stond zelfs eten voor ons klaar……
Het was mooi om er weer te zijn, we hebben lekker getimmerd maar wat we gezien hebben blijft bij ons wel “knagen”…….

 

 

 

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl

Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem