Niks meer te vertellen

‘Je weet niet meer wat je zeggen moet want ik doe niks meer.’ Het is waar: we kennen elkaar van doe-dingen en als we elkaar spraken ging het eigenlijk altijd daarover. Nu zit ze thuis, alleen. En bellen we met elkaar. Maar wat moet ze zeggen…

Wat doet haar goed in deze Coronatijd, vraag ik haar.
‘Muziek’ klinkt het, ‘dat verjaagt die leeuwen en beren.
Ja, soms zing ik mee, voel me dan even bij mijn vroegere koor.’

Vanmorgen had ze een oude cd tevoorschijn gehaald en werd intens geraakt door het lied (klik op de link:) De steppe zal bloeien. Een opstandingslied. Een lied over de nieuwe hemel en aarde. Ze start de CD, houdt haar telefoon bij de box en zo luisteren we samen. Na een veelzeggende stilte hoor ik ‘Hoe het ook zal gaan, vanuit deze hoop mag ik leven’.

Ze doet niet
ze wordt gedaan