Ontmoet vervolgde Christenen

ONTMOET EEN VERVOLGDE CHRISTEN IN KESTEREN

De verhalen van vervolgde christenen lijken soms ver weg te zijn. De HVC Regiotour brengt deze verhalen dichtbij. Tijdens vier gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) jong en oud kennismaken met verhalen uit eerste hand. Zo vertelt onder meer een vervolgde christen uit Bangladesh over zijn leven in dit arme islamitische land. De HVC Regiotour doet ook de Betuwe aan en bezoekt D.V. op vrijdagavond 29 maart het Van Lodenstein College in Kesteren. Aanvang 19.30 uur, meer informatie vindt u op www.stichtinghvc.nl/regiotour.

Wat is de HVC Regiotour?
Eén keer per jaar trekt de HVC Regiotour door Nederland. Centraal tijdens de HVC Regiotour staat het verhaal van een vervolgde christen, die speciaal hiervoor naar Nederland komt. Samen met de buitenlandse gastspreker ontmoet en spreekt Stichting HVC vele honderden kinderen en volwassenen tijdens bezoeken aan scholen, kerken en jeugdverenigingen in heel Nederland. Iedereen die meeleeft met of geïnteresseerd is in de vervolgde Kerk is welkom tijdens één van de openbare HVC Regiotour bijeenkomsten. Deze avonden bieden een gevarieerd programma, met het verhaal van een buitenlandse spreker, nieuws vanuit de Kerk wereldwijd, samenzang en u krijgt de gelegenheid tot het stellen van uw vragen. Vele mensen (her)ontdekken dat het meeleven met vervolgde christenen een verrijking is. Kom ook en leef mee!

Vervolgde christen uit het buitenland

Kort voor aanvang van de HVC Regiotour maakt Stichting HVC bekend wie dit jaar de buitenlandse spreker hoopt te zijn. Tijdens de HVC Regiotour in 2017 vertelde dominee Daniël uit Pakistan over zijn gevaarlijke evangelisatiewerk onder moslims en in 2018 stond het indrukwekkende verhaal van dominee Ghassan uit Irak centraal. Een bezoeker zei hierover: “Het raakte ons dat dominee Ghassan vertelde dat God het geweld van ISIS in Irak gebruikt om meer mensen naar de kerk te brengen. We hoorden ook hoe we zelf meer van betekenis kunnen zijn voor de vervolgde Kerk. Vanavond werd het ons nog duidelijker dat het belangrijk is om voor vluchtelingen te bidden en dat ze dat als bemoedigend ervaren.” Vanaf maandag 18 maart leest u op de website van Stichting HVC wie de spreker dit jaar is!

Geestelijke en praktische ondersteuning

Stichting HVC is een energieke hulporganisatie met vrijwilligers in heel Nederland. Ze staan graag ‘met de voeten in de modder’; de organisatie heeft korte lijnen met de hulpprojecten dankzij lokale partners. Naast het bieden van geestelijke en praktische ondersteuning in nood, verspreidt Stichting HVC het Evangelie en bekommert ze zich over (wees)kinderen die aan hun lot zijn overgelaten. Meer informatie over de Stichting HVC vindt u op www.stichtinghvc.nl.

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl

Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem