gebouw

Geschiedenis kerkgebouw
In 1956 wordt in opdracht van de Nederlands Hervormde Kerk te Arnhem gestart met de bouw van de Kruiskerk. December 1957 is het kerkcomplex gereed.

De Kruiskerk is in 1997 door onze gemeente aangekocht. Sinds april 2008 zijn we ook in het bezit van de pastorie, Het Kerkhuis, die oorspronkelijk bij het kerkgebouw hoorde.

Het huis naast de Kruiskerk is in 2008 aangekocht en is in 2010 verbouwd om het geschikt te maken voor een praktisch gebruik.

Reserveren van een ruimte in het kerkhuis gaat via de koster. Tussen het kerkgebouw en het kerkhuis ligt een kerkplein/tuin.