lectores

• Cluster Verkondiging
  • Liturgie en Eredienst

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

De lectores zijn verantwoordelijk voor de schriftlezingen bij de erediensten. De gemeente leest Gods Woord en wil daaraan dienstbaar zijn. Dit wordt door de lectores zichtbaar gemaakt in de erediensten. Degenen die lezen komen uit de gemeente naar voren om het Woord te lezen en treden daarna terug in de gemeente om zich het Woord te laten uitleggen door de voorganger.

Vergaderfrequentie en -locatie
De lectores vergaderen ten hoogste eenmaal per jaar, om eventuele deskundigheidsbevordering te ontvangen en knelpunten, vragen en ‘successen’ te delen.

Commissievoorzitter
Magda Hazeleger