Project Aidswezen Zuid-Afrika

De 1e collecte van 20 februari is voor de aidswezenprojecten in Zuid-Afrika (KwaZulu Natal): onderwijs, medische zorg en hulp aan aidswezen. Door HIV/aids hebben veel kinderen hun ouders verloren. Twee van de vijf kerken vangen samen 60-80 kinderen op in hun kerkgebouwen. Als deze kinderen uit school komen worden ze geholpen met het maken van hun huiswerk en krijgen ze een warme maaltijd. Na de activiteiten gaan de kinderen weer naar de opvangadressen. Vaak zijn dit ooms en tantes, soms ook de grootouders. Een van de twee kerken, de kerk van ds. Phungula van Ndaleni, die 20-25 kinderen 5 dagen per week opvangt, krijgt een beperkte bijdrage van de Zuid-Afrikaanse overheid. De andere, van ds. Sithole, in KwaMncane niet. Daar worden 40-60 kinderen 4 dagen per week opgevangen.

De kerken daar zijn zelfstandig, maar de leden van deze kerken zijn doorgaans weinig financieel krachtig om al het werk van hun kerk te kunnen dragen. Daarom ondersteunen we via de zending van de NGK onze broers en zussen daar met onze collecteopbrengsten en (structurele) giften.

Citaat uit de gebedsbrief van ds. Arie Reitsema januari 2022: “De broers en zussen van Ndaleni lieten ons in de afgelopen dagen weten,dat ze ook voor hun geloofsgenoten overzee bidden. Ze begrijpen uit de nieuwsberichten, dat wij hier nog steeds in een harde lockdown zitten en bidden speciaal voor de jeugd hier in Nederland. Dat we het geloof mogen behouden en ons enthousiasme voor de Heer niet verliezen!”

Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.