Samuëlhuis

Bezoek aan Samuëlhuis Roemenië.

Afgelopen zomer is het gelukt om vanuit Nagykörös (Hu) waar Marika´s moeder woont een bezoek te brengen aan het Samuëlhuis in Micske Roemenië.

Vanaf  Nagykörös een afstand van 222km die we in 3 uur en 50 minuten aflegden. Het dorpje Micske is erg klein en ligt op het platteland en heeft iets minder dan 1000 inwoners.

De kinderen waren er niet omdat het vakantie was. Toch was het fijn om persoonlijk kennis te kunnen maken met de directrice Csilla Bertalan en haar man Lajos.

Hieronder het lesrooster van één van de klassen met nu al drie talen! Hongaars, Roemeens en Engels!

Op het moment van ons bezoek werd de laatste hand gelegd aan nieuwe banken voor de eetzaal. Foto´s daarvan ziet u hieronder. Alle gevers nogmaals hartelijk dank!

Iedereen is erg blij met de nieuwe banken omdat ze veel minder ruimte innemen dan de oude stoelen. Ze zijn erg dankbaar met de betrokkenheid van de kruiskerk bij het Samuëlhuis en willen ook uw voorbede vragen voor de nog steeds erg wankele financieële situatie. De oorzaak hiervan is vooral te zoeken in de stijgende prijzen van vooral het hout om te stoken en de personeelskosten die steeds hoger worden. Bij het Samuëlhuis werken twee onderwijskrachten die voor éénderde van het salaris wat ze op een reguliere school zouden kunnen verdienen voor het Samuëlhuis blijven werken!

We willen u daarom ook nu weer vragen om een bijdrage voor de stookkosten voor het komende winterseizoen! Door uw hulp hebben ze afgelopen winter geen enkele maal in de kou of zonder warm water gezeten. Het zou fijn zijn als we hen daar nu ook weer bij kunnen helpen!

Giften kunt u overmaken naar het rekeningnummer van de kerk

ovv „ Samuelhuis“  NL65 RABO 0303 9773 88

Van harte aanbevolen!