Van de Bieb

Van de Bieb, januari 2022

Heerlijk om na zo’n lange tijd weer in goede gezondheid een stukje voor de bieb te kunnen schrijven. Niet dat de biebcommissie heeft stilgezeten, maar veel is weer opgestart en wij brengen u graag op de hoogte van onze bescheiden plannen voor komend seizoen.

De bieb is vol! Daar moeten/mogen we mee beginnen. Dus geen boeken neerleggen of doneren voorlopig. En in overleg graag. Wel krijgen we elk jaar een bescheiden budget om wat nieuwe boeken aan te schaffen over onderwerpen waar we nog niet zoveel van hebben staan. Dus ook  pas uitgekomen  boeken kunt u in de bieb vinden. We zullen ze na inschrijving nog even apart laten liggen.

Hieronder een lijstje van pas aangeschafte boeken:

Eenvoudig leven                                 Sam Janse e.a.

Geboorte                                        Tim Keller

Trouwen

Sterven

De Bijbel, wat moet ik er mee       Peter Verburgh

Als leven rouw is                                 Marco van der Straaten

Een korte bespreking:

Eenvoudig leven gaat over de vraag wat we nog kunnen en wat nog prioriteit heeft nu we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. De auteurs selecteerden enkele bijbelgedeelten die licht werpen op deze vragen, laten anderen aan het woord die iets ervaren hebben van wat “eenvoudig leven” eigenlijk is en het boek is behalve heel goed leesbaar, dankzij de gespreksvragen ook zeer geschikt voor gebruik in kringen.

Geboorte, trouwen, sterven.

Geboren worden, geestelijk en lichamelijk. Wat wil dat eigenlijk zeggen? Een mooi cadeauboekje voor nieuwe ouders en een korte, maar krachtige beschrijving van Gods bedoeling met het leven.

Trouwen. Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen? Waar komt het op aan in een relatie? En hoe kun je daarin groeien met behulp van Gods visie op het leven?

Sterven. Tim Keller laat in dit boekje zien, hoe we met het sterven om kunnen gaan met behulp van Gods wijsheid.

Het zijn mooie dunne boekjes, makkelijk leesbaar en ook geschikt om cadeau te geven.

De Bijbel, wat moet ik er mee. Dit boekje is een kennismaking met het meest gekochte boek ter wereld, dus uitermate geschikt voor zij die de Alphacursus volgen. In de Bijbel leren we God kennen, niet als een vage energie of als kracht in jezelf, maar als een Persoon, die een relatie met ons wil.

Verder biedt dit boekje ook verdieping in de vorm van de hoofdthema’s van de Bijbel met tekstverwijzingen en is geschikt voor kringen omdat er per hoofdstuk ook  -best prikkelende- gespreksvragen zijn opgenomen, bijv. over het lijden in deze wereld.

Tot slot is het een boekje om eens door te nemen als je vaak gesprekken hebt met niet-christenen. Om zelf belangrijke vragen nog eens te overdenken.

Als leven rouw is.

Inzicht en troost in dagen van verdriet. Reinder IJmker verloor zijn vrouw Kinga Bán in 2019 en schrijft in zijn aanbeveling: “Je dierbare verliezen is iets wat ons allemaal waarschijnlijk een keer overkomt. Hoe ga je dan om met de pijn? Verlies neemt ruimte in, of je dat nu wilt of niet. Ik heb gekozen om het te omarmen, deel te laten zijn van mijn leven en dus ook ruimte te geven. Hoe je dat doet is denk ik voor iedereen anders. Dit boek helpt je zoeken naar jouw weg daarin.”

Zien u of jij graag terug in de bieb, want boeken lenen en terugbrengen is gratis en gemakkelijk! Zelfs boeken houden mag. (Wel even overleggen graag).

Vragen altijd welkom. Gerda en/of Greet beantwoorden ze graag of gaan even met u mee naar boven in het kerkhuis. De biebruimte zelf is altijd toegankelijk.

Gerda van Dolder

Greet Warmels

Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.