Voetballen in Malburgen

Kruiskerkers trappen een balletje met Malburgers

Zondag zijn we weer gestart met voetballen op het veldje naast de Kruiskerk. Mijn hart gaat er sneller van kloppen; wat een opkomst van kinderen uit de Kruiskerk die spelen en delen met kinderen uit de wijk. Prachtig!
We voetballen inmiddels (op wat pauzes na) 15 jaar in de wijk met de kinderen. Hoewel ikzelf geen voetballer ben draag ik het project een warm hart toe.
Ik woon en werk in de wijk en zie wat alle activiteiten rondom de kerk teweeg brengen. Buurtbewoners zijn geraakt als ze langs het veld lopen zien dat wij iets met ‘hun’ kinderen doen. Ik hoor regelmatig dat er altijd zoveel plezier en enthousiasme vanuit gaat als er iets bij de Kruiskerk gebeurd.
Kinderen roepen me na: ‘He mevrouw van de Kruiskerk, wanneer gaan jullie weer voetballen?’.
Ik spreek op het werk nog regelmatig een jongen die als klein jongetje van 8 al kwam voetballen. Inmiddels is hij 20 maar nog altijd straalt hij als het over de Kruiskerk gaat. Hij had geen makkelijke jeugd, maar koestert mooie herinneringen aan het voetballen bij de Kruiskerk. Hij kent de verhalen uit de Bijbel uit de periode dat er met Athletes in Action sportprojecten in de zomer werden georganiseerd.
Ik geloof echt in zaadjes die geplant worden; de gebeden met en voor deze veelal kwetsbare kinderen de wijk. De succeservaringen, de gesprekjes, de positieve aandacht en het plezier, gekoppeld aan de Kruiskerk.
Kom gerust een keer kijken of mee voetballen! Kinderen zijn altijd welkom om mee te spelen en volwassenen zoeken we altijd om ons team mee uit te breiden.

Tot aan de zomer voetballen we nog op: 19 mei, 26 mei, 9 juni, 23 juni en 7 juli. Daarna starten we weer op 1 september.

Een hartelijke groet,
Ook namens Bertho Nieboer, Daniel van der Veer, Joas Wagemakers, Arno Eimers en Sjacco Hendriks

Elise Hendriks

• nieuws