missionair werk

Taartpunt of kers op de taart?
Welke kerk wil nou geen missionaire gemeente zijn? Dat geldt dus ook voor de Kruiskerk. Maar dat willen we niet overlaten aan alleen een evangelisatiecommissie. Dan zou het slechts een ‘taartpunt’ zijn, één van de dingen die je als kerk hoort te doen.

Maar wij geloven dat missionair zijn iets fundamenteels is voor héél ons kerk zijn. We willen graag met anderen delen wat we zelf hebben ontvangen, van God en van elkaar. Daarom willen we ons bij alles wat we zeggen en doen afvragen of we hiermee ook mensen bereiken die dit nog niet kennen. Bij de vormgeving van deze website, de inrichting van ons gebouw, de invulling van onze diensten, de taal die we spreken, enzovoort. Missionair zijn betekent ook dat we gezonden zijn en anderen er weer op uitsturen. We zijn onderweg en we zullen steeds weer nieuwe uitdagingen tegenkomen.

Concreet verzorgen we op dit moment een Alpha- en een Youth Alpha-cursus en een Marriage Course. Als kerk willen we ook actief zijn in onze eigen buurt, de wijk Malburgen. Hier hebben we bijvoorbeeld een soepcafé en sporten we met jongeren voor “Sporten in de Wijk”.  Voorts zijn diverse gemeenteleden betrokken bij de Stichting Present.

Met deze activiteiten is ons missionair zijn niet klaar, maar ze zijn wel de kers op de taart!

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 10.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl

Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem