Athletes in Action

Sporten en ontmoeten
Sport verbroedert. Voor ons is sport dan ook een mooie manier om met kinderen en jongeren uit onze wijk Malburgen in contact te komen. Tijdens dat contact kunnen wij als Kruiskerk iets laten zien van ons christen-zijn en kunnen we op een laagdrempelige manier evangeliseren.

In de zomervakantie organiseren we elk jaar een sportweek met veel aandacht voor voetbal. Hierbij staat de sportiviteit hoog in het vaandel, maar we letten ook op respect voor elkaar en plezier in het spel. Daarnaast kan er ook worden geknutseld en bieden we andere activiteiten aan voor de kleinsten en kinderen die niet van voetballen houden. Contact met ouders en opvoeders is ook belangrijk, dus zorgen we voor koffie en thee, een ontmoetingsplek en een luisterend oor voor iedereen. De kerkindebuurtkring levert hier tijdens de sportweek een belangrijke bijdrage aan.

Onze sporters worden voor deze sportweek toegerust door de organisatie van Athletes In Action tijdens een week van voorbereiding. Deze toerusting is extra belangrijk in een wijk als Malburgen, omdat daar diverse problemen spelen en je dat terugziet bij de kinderen en de jongeren.

Omdat het belangrijk is onze contacten uit de sportweek voort te zetten, organiseren we ook ‘follow-ups’ en voetballen we om de twee weken op zondagmiddag met kinderen en jongeren uit Malburgen. Gezien de opkomst bij veel van deze middagen voorziet dit duidelijk in een behoefte.

Bij onze (sport-)activiteiten stellen we onze christelijke identiteit voorop. Dat maken we ook steeds duidelijk aan alle deelnemers. Wij geloven dat we door onze activiteiten kunnen zaaien in Gods koninkrijk en iets van Gods liefde voor mensen kunnen laten zien. Een diverse groep (voornamelijk jonge) sporters uit de Kruiskerk zet zich al vele jaren in voor dit mooie werk.

een kerk, wat is dat?

Wat is een kerk eigenlijk?
Wat geloven mensen daar?
Vind de antwoorden hier!

alpha-cursus

Is er meer? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons?
Alpha, het raakt je hart!

komende diensten

Zondag zijn er weer diensten, kom gezellig langs, kijk hier voor meer info over deze diensten.

in kerkelijke kringen

Wij zijn een kerk van kringen. Bekijk de verschillende kringen van onze kerk.
Elke zondag ben je van harte welkom in onze kerkdiensten in de Kruiskerk in Arnhem-Zuid, Lisdoddelaan 30. Aanvang: 09:30 en 16:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de diensten.

De diensten zijn ook live te beluisteren via www.kerkomroep.nl
Kruiskerk Arnhem samenwerkingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk/Nederlands Gereformeerde Kerk
Kruiskerk Arnhem

Kruiskerk Arnhem