kerk in de buurt

Ontstaan
Toen de Kruiskerk een ‘gemeente van kringen‘ werd, vroegen we ons af: “Zou de buurt ons missen als het kerkgebouw morgen wordt gesloten?” Als reactie daarop ontstond de kerkindebuurtkring. We kregen enthousiaste leden en bepaalden in overleg onze visie: In de buurt zijn vanuit de liefde van Christus.

Van start
Wij hebben het evangelie. Dat evangelie willen we in de praktijk brengen en we willen er ook graag over vertellen.
We hebben lang nagedacht en een sociale kaart gemaakt van Malburgen, de prachtwijk waarin ons gebouw staat: een overzicht met alle bestaande activiteiten. We hebben gemerkt dat er veel nood is in onze buurt: eenzaamheid, verslaving, verwaarlozing van kinderen, armoede, zelfs moord en doodslag.

Wat doen we?
We hebben wekelijks een inloophuis en soepcafé in ons mooie kerkhuis. We doen mee met een presentatie van kerken tijdens verschillende markten: weekmarkt en wijkmarkt en elk jaar de kerstmarkt en de mooie-spullenmarkt. We zijn elk jaar aanwezig bij de knutsel- en koffietent van Athletes in Action. Jaarlijks sturen we onze buren een paasgroet en met kerst zorgen we voor een koortje in de Malburcht tijdens een kerstviering voor ouderen.

Toekomst
Wij zijn van mening dat de Kruiskerk een taak heeft in de wijk Malburgen. We zijn beperkt in onze mogelijkheden, maar we hebben nog veel plannen. Zo willen we graag maaltijden aanbieden, een kledingbank en kinderactiviteiten organiseren, wijkbewoners bezoekjes brengen, duidelijker present zijn in de wijk, missionaire diensten houden, en meer samenwerken met de PKN, Emmaus-parochie en andere christenen in Malburgen.