voedselbank

Uitgiftepunt voedselbank Malburgen
Sinds 2006 stelt de Kruiskerk de zaaltjes van het zogeheten Kruispunt beschikbaar om voedselpakketten uit te delen. Voor de voedselbank is ons gebouw daarmee een centraal punt in de wijk Malburgen. Dit was één van de eerste uitgiftepunten in Arnhem.

Voor mensen die een voedselpakket komen halen is het gebouw makkelijk te vinden. Het wordt nogal eens omschreven als ‘de kerk op de hoek’. Je kunt niet zomaar een pakket komen halen. Daarvoor moet je van tevoren gescreend worden door de voedselbank op basis van gegevens van hulpverleners.

Op de website van de voedselbank in Arnhem is veel informatie te vinden, onder andere over de criteria waaraan je moet voldoen om een pakket te kunnen krijgen.

De voedselbank is afhankelijk van gratis aangeboden producten. Elke week zijn er vele vrijwilligers bezig om al deze producten tot pakketten te verwerken, zodat er op vrijdag voor elke aanvrager weer een pakket klaar staat bij een van de 23 uitgiftepunten.