30 mei zondag voor de vervolgde kerk

Christelijk opvoeden, wat als dat niet kan?

Géén bijbelliedjes, géén kinderbijbels, niet met je kind bidden voor het slapen gaan,

nooit je kind over Jezus kunnen vertellen…

Doe je dat wel, dan breng je jezelf, je kinderen en je hele familie in gevaar. En gevaar is in Noord-Korea iets anders dan geen volgers hebben of niet geliked worden op social media!

Omdat het a.s. zondag “zondag voor de vervolgde kerk” is, willen we u iets vertellen over hoe je christen bent als ouder in een land waar een christeljke opvoeding  -bijna- onmogelijk is.

Vanmorgen werd de doopbelofte door ouders uitgesproken. Hoe geef je die vorm in een land waar de hoogste leider als enige god aanbeden wil worden?

Ik wist dat mijn ouders christen waren. Iedereen noemde hen “communistische ouders”, omdat zij zorgden voor de zieken, de armen en de mensen in nood”, zegt Lee-Joh Chan (schuilnaam).”’s Avonds lazen zij uit een geheim boek dat ik niet mocht lezen. Ze fluisterden de woorden en ik wist dat het hun bron van wijsheid was.”

De leraren op school zijn aangesteld door het regime en worden verplicht de kinderen te vragen of hun ouders uit “een geheim zwart boek” lezen en ze de opdracht te geven het boek te vinden en de leerkracht vervolgens te vertellen waar het ligt. De kinderen wordt beloofd dat ze een grote prijs krijgen, terwijl ze hun eigen doodvonnis tekenen en dat van het hele gezin.

Hoe wordt het geloof dan wél doorgegeven?

Opa’s die elkaar de bijbelverhalen vertellen, die kinderen zich later -opgesloten in de gevangenis- herinneren en gaan bidden tot de God van die verhalen.

• Als ouders en grootouders blijven geloven dat God je kinderen ziet en in stilte voor hen bidden.
  • Een christelijke levensstijl voorleven.
  • Als christenen wereldwijd bidden voor speciale bescherming en moed voor deze gezinnen.

Wilt u uw kinderen ook iets meegeven van de omstandigheden waar hun broertjes en zusjes in dit soort landen in leven?

Open Doors heeft kindermaterialen voor de leeftijd van 4-11 jaar, die u kunt bestellen op:

opendoors.nl/webshop onder “gratis materialen

Open Doors gebedsgroep